MainImage Home

TURNEN

Peuter- en kleutergym,

meisjes- en jongensgym,

damesgym en selectie turnen

DANSEN

Dans mee met

Dance4kidz, Jazzdans,

Hiphop en Dance Workout

BEWEGEN

Blijf lekker fit met Bodyheat,

Meer Bewegen Voor Ouderen

en Dames- en herengym + volleybal

Dans- en turnvereniging DOG Baak draait mee in de top van de regio, dat bleek afgelopen zaterdag duidelijk tijdens de regiofinale van de 5e divisie Gelderland Oost. Vijf turnster van de turnselectie van DOG deden hier aan mee.

In de eerste ronde turnde Louke Woustenenk een strakke wedstrijd. Zij nam deel in de categorie pupil2 d2. Met name vloer werd hoog gewaardeerd. Louke eindigde in een groot deelnemersveld als 6e. Dit was een goede start van de dag voor DOG Baak. Tijdens de tweede wedstrijdronde was het beurt aan de pupillen 1 op baan 1 en aan onze jeugdturnster op baan 2. Bente Reindsen en Diede Kornegoor moesten het opnemen tegen 35 medeturnsters en startten geconcentreerd aan de wedstrijd. Bente wist een super strakke sprong neer te zetten. Diede blonk uit op het onderdeel balk; tot haar eigen verbazing wist ze keurig op de balk te blijven met de koprol. Bente werd 12e en Diede 10e. Erg knap gedaan in dit grote deelnemersveld.

 

Winst op drie toestellen
Chayenne Wiskamp turnde in de andere baan in haar categorie, jeugd2 supplement G. Ze startte fantastisch op het onderdeel balk, hiermee zette ze een goede basis neer voor de overige drie toestellen. Haar sprankelende vloeroefening leverde een groot applaus op van de hele tribune. Chayenne liet zien een echte kampioen te zijn, ze wist op de drie van de vier toestellen de hoogste score te behalen. Dik verdiend kreeg ze de gouden medaille uitgereikt.
De laatste finaleronde was het de beurt aan Mila Potic. Mila turnde stabiel en geconcentreerd. Hiermee wist ze op de balk te blijven en een superscore te behalen op het onderdeel brug. Mila werd 8e.

Het officiële wedstrijdseizoen zit erop. DOG Baak kijkt terug op een fantastisch seizoen met mooie prestaties. Een aantal turnster zal nog deelnemen aan de toestelkampioenschappen op 10 juni in Ede. Dit is een mooie voorbereiding op komend seizoen. 

SB FacebookSB TwitterSB Youtube