kopfotojong dame geel capuchon hip hop

D.O.G. Baak biedt verschillende soorten danslessen. Voor de allerkleinsten is er de Kleuterdansles. In deze les leren de kinderen spelenderwijs de basispassen aan en ligt de nadruk vooral op het lekker dansen met elkaar. Vanuit de Kleuterdansles kunnen de kinderen doorstromen naar de Dance4Kidz lessen. In deze lessen worden de basispassen verder uitgebouwd en studeren de kinderen met elkaar een aantal dansen per jaar in die bij verschillende demonstraties worden getoond. Voor de oudere kinderen zijn er zelfs meerdere richtingen mogelijk: jazzdans en hiphop. Bij de Jazzdans lessen kiezen de kinderen, samen met de leiding, een eigen stijl met bijpassende bewegingen en kleding. Kernwoorden van deze lessen zijn: dynamisch, expressief en veelzijdig. Bij de hiphop les leer je coole moves op vette muziek. Kernwoorden van deze les zijn: energiek, technisch, conditie. Voor volwassenen biedt D.O.G. Baak een Dance Workout les aan: een sportief uurtje met verschillende dansstijlen. 

U of uw kind bent / is altijd welkom om enkele lessen kostenloos te kijken / mee te doen voordat u beslist om lid te worden.


Het aanbod aan danslessen bij D.O.G. Baak is als volgt:

 

Kleuterdans: spelenderwijs de basispassen aanleren!

De Kleuterdansles is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. In deze les leren de kinderen spelenderwijs de basispassen van het dansen aan. De nadruk in deze les ligt vooral op het lekker bewegen en dansen met elkaar. 

De Kleuterdansles duurt 45 minuten en wordt gegeven op woensdagmiddag van 17.45 - 18.30 uur (kinderen van 4 t/m 6 jaar).

 

Dance4Kidz: de basispassen verder uitbouwen en samen werken aan een mooie dans!

De Dance4Kidz lessen zijn uitermate geschikt voor kleine kinderen (vanaf ong. 6 jaar) die lekker willen dansen en bewegen. Tijdens deze lessen wordt op een speelse manier een aantal basisprincipes uit de dans aangeleerd. Het is goed voor de motorische ontwikkeling en coördinatie van kinderen. De les begint met een warming up. Daarna worden de dansen geoefend. De les eindigt met een cooling down.

De Dance4Kidz lessen duren 45 minuten en worden gegeven op dinsdagmiddag van 16.30 - 17.15 uur (kinderen uit groep 3 en 4) en 17.30 - 18.15 uur (kinderen uit groep 4 en 5).

 

Jazzdans: lekker samen dansen op hippe muziek!

Bij de jazzdans les wordt er gezellig samen gedanst op verschillende muziekstijlen. De kinderen hebben zelf ook een stem in het samenstellen van de dans. Tijdens deze lessen draait het om het beleven van de muziek, het aanvoelen van het ritme en een goede danstechnische uitvoering. 

De jazzdansles duurt 1 uur en wordt gegeven op woensdagavond van 19.00 - 20.00 uur (jeugd in voortgezet onderwijs leeftijd). 

 

Hiphop: coole moves op vette muziek!

Hiphop is een stoere vorm van dans. Hiphop wordt vaak in de grond gedanst (veel door de knieën en lage bewegingen). De hiphop les is dan ook goed geschikt voor kinderen die graag op een stoere manier willen dansen.

De hiphop les duurt 1 uur en wordt gegeven op vrijdagmiddag van 17.00 - 18.00 uur (kinderen van 8 t/m 14 jaar).

 

Dance Workout: een sportief en gezellig uurtje!

De Dance Workout les is in 2014 gestart en inmiddels uitgegroeid tot een actieve groep van meer dan 20 dansers. De Dance Workout biedt u een sportief uurtje, waarbij verschillende dansstijlen aan bod komen. Het hele lichaam wordt intensief gebruikt en het zorgt voor soepele spieren, vetverbranding en een goede conditie. De les begint met een "speelse" warming up en in de tweede helft van de les worden ook een aantal grondoefeningen gedaan. De les eindigt natuurlijk met een cooling down.

De Dance Workout les duurt 1 uur en wordt gegeven op dinsdagavond van 18.45 - 19.45 uur (volwassenen)

SB FacebookSB TwitterSB Youtube