kopfotojong meisje turnen rood pakje

D.O.G. Baak biedt een breed scala aan gym- en turnlessen, vanaf een leeftijd van 2,5 tot hoog bejaarde leeftijd. Voor iedere levensfase willen wij passende lessen aanbieden, zodat iedereen kan bewegen en door oefening gezond kan blijven. Gymnastiek zorgt voor een optimaal gebruik van spieren, soepel bewegen en balans in het leven. Met gymmen ontwikkelen kinderen motorische en sociale vaardigheden. Volwassenen kunnen werken aan hun conditie en gezondheid door gymlessen te volgen. U of uw kind bent / is altijd welkom om enkele lessen kostenloos te kijken / mee te doen voordat u beslist om lid te worden.


Het aanbod aan gym- en turnlessen bij D.O.G. Baak is als volgt:

 

Peuter- en kleutergym: klimmen, klauteren en plezier maken!

Peuter- en kleutergym biedt een goede aanvulling op de motorische en mentale ontwikkeling van het kind. Want juist in de leeftijdsperiode van 2 tot 6 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Ook worden tijdens de lessen sociale kwaliteiten gestimuleerd. Daarnaast is het natuurlijk een mooie manier om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met sport!
Bij peuter- en kleutergym komen de kinderen alleen, dus zonder ouders gymmen. In deze lessen starten we met een gezamenlijke activiteit, waarbij de kinderen in de sfeer van de les komen. Daarna wordt er op de toestellen gegymd. Elke les kent een thema, bijvoorbeeld springen of balanceren. De les wordt afgesloten met een gezamenlijk (kring)spelletje. 

De les peuter- en kleutergym duurt 45 minuten en worden gegeven op zaterdagochtend van 9.00 - 9.45 uur.

 

Jongens + meisjesgym: op een recreatieve manier de basis van turnen leren!

Bij jongens + meisjesgym worden de basisonderdelen (brug, balk, vloer en sprong) van het turnen op een gezellige en ontspannen manier aangeleerd. Oefeningen als handstanden, radslagen, duikelen, balanceren, trampoline springen komen hierbij volop aan bod. Elke gymles begint met een intro, oftewel een warming-up. Hierbij kan gebruik gemaakt worden van verschillende toestellen en attributen. Daarna wordt er geoefend op de toestellen. We sluiten af met een (kring)spel. Ieder kind kan op zijn / haar eigen niveau deelnemen aan de lessen. Plezier in het gymmen staat voorop!

De lessen jongens + meisjesgym duren 1 uur en worden gegeven op de volgende tijdstippen:

- zaterdagochtend van 9.45 - 10.45 uur voor meisjes in groep 2,3 en 4 van de basisschool

- maandagmiddag van 16.30 - 17.30 uur voor jongens in groep 2,3,4 en 5 van de basisschool

- maandagmiddag van 17.30 - 18.30 uur voor meisjes in groep 5, 6 en 7 van de basisschool

- maandagavond van 18.30 - 19.30 uur voor meisjes in groep 8 en op het voortgezet onderwijs

 

Selectie turnen voor meisjes: meer nadruk op techniek!

Tijdens de selectielessen ligt de nadruk meer op het technisch leren turnen, zodat de meisjes op hun eigen niveau zo goed mogelijk worden voorbereid op wedstrijden. Selectie meisjes turnen minstens 2 uur in de week en turnen op een hoger niveau dan recreanten. Zij komen uit in de 3e t/m 5e divisie. Wanneer blijkt dat uw dochter tijdens de meisjesgym lessen boven het gemiddelde uitsteekt, kan zij door de leiding worden uitgenodigd om bij de selectie te komen trainen. Zij zal de eerste 3 maanden op proef bij de selectie komen. Hierna wordt samen met de turnster en de ouders en leiding bekeken of ze toegelaten wordt tot de selectie.

De selectielessen vinden plaats op de volgende tijdstippen:

- zaterdagochtend van 10.45 - 11.45 uur (pre-selectiegroep; meisjes vanaf ong. 6 jaar)

- zaterdagmiddag van 11.45 - 13.45 uur (meisjes vanaf ong. 8 jaar) 

- donderdagavond van 18.00 - 20.00 uur (meisjes vanaf ong. 8 jaar)

 

Damesgym: houd je fit en vitaal!

Een uurtje bewegen is goed voor iedereen. In deze lessen worden oefeningen gedaan en krijgt ook het spelelement de nodige aandacht. Ook de gezelligheid is natuurlijk een belangrijke factor. Dat houdt je gemotiveerd om wekelijks met je “vaste maatjes” van de groep actief te zijn en lekker te bewegen.

De les damesgym duurt 1 uur en wordt gegeven op maandagavond van 19.30 - 20.30 uur.

SB FacebookSB TwitterSB Youtube